Yumurta donasyonu tedavisi her kadında yapılan bir tedavi değildir. Yumurta hücresi üretimi devam eden, doğurganlığı süren hanımlarda farklı tedaviler denenir. Adet görmemiş, rahim içi mukozası iyi durumda olan hanımlarda, kemoterapi-radyoterapi gibi nedenlerle yumurta hücreleri zarar görmüş yok olmuş hanımlarda,

tüp bebek denemelerinde hiç yumurta hücresi elde edilemeyen hanımlarda, adetin 3. günü yapılan fsh değerinin 15 ve üzeri olması durumunda, yumurtalıkları alınmış kadınlarda, yumurtalık kisti ameliyatları geçirerek doku kaybı yaşamı kadınlarda, genetik olarak aileden geçebilecek kritik bir hastalığın olması tercih edilen yumurta donasyonunun kendi içinde birtakım mitleri vardır. 

Bebek sahibi olamayan çiftlerin problemlerinin neden kaynaklandığının belirlenmesi en önemli aşamadır. Erkek ya da kadın kaynaklı bir problemin ortada bulunduğundan hiç şüphe yok. Bu problemin hangi taraftan kaynaklandığı öncelikle tespit edilmeli .Ardından problemli tarafında problemine uygun çözümler üretilmeli. Erkek kaynaklı problemlerde sperm donasyonu işlemi uygun görülebilmekte ancak; öncesinde laboratuvar ortamında tüp bebek denemeleri yapılmalıdır. Donasyon işlemleri genel anlamda son çare olarak görülen işlemlerdendir. Bu yüzden; ilk etapta tüp bebek yöntemleri tercih edilmeli. Kıbrıs tüp bebek alanında gerçekten ileri teknolojiye ve tekniklere sahip bir bölge ve dünyanın birçok ülkesinden bu amaçla gelen çiftlerin doldurduğu bir nokta. Dünyanın birçok noktasında yasaklılar listesinde bulunan bazı tedavi yöntemlerinin serbest bir şekilde yıllardır uygulanabilmesi yıllar içerisinde bu bölgeyi dünya genelinde marka haline getirmiştir. 

Kıbrıs tüp bebek merkezi seçeneklerinin fazlalaştığı son yıllarda birçoğunun gerçekten güzel faaliyetler gösterdiğini söylemek mümkün. Jin. Opr. Dr Mürüde Çakartaş Dağdelen kendi merkezinde eğitimini aldığı ve yıllarca deneyimlediği tüp bebek ve donasyon işlemlerinde çiftlere yardımcı oluyor. Bu açıdan bakıldığında bugüne kadar pek çok çifti bebek sahibi yapmayı başarmış bir insan olması dünyanın birçok noktasından gelen hastaların kendisini tercih etmesine neden olduğunu söylemek mümkün. Ülkemizden çocuk sahibi olabilme hayaliyle yola çıkan pek çok insanın tercih ettiği önemli bir isim. İmkan ve olanakları geniş merkezler bünyesinde ne yaptığını bilen bir uzmanın yöneteceği tedavi sürecinin genel anlamda başarı ile sonuçlanacağını aklınızdan çıkarmayın ve merkez seçimini çok iyi yapın.

 

Kıbrıs’taki tüp bebek merkezlerinde modern tıbbın sunduğu son teknoloji kullanılarak birçok tedavi uygulanmaktadır. Bunları tüp bebek tedavisi, cinsiyet seçimi (cinsiyet belirleme), yumurta nakli (yumurta donasyonu), sperm nakli (sperm donasyonu)Devamı...

Hemen Ara