Bebek sahibi olamayan anne adaylarının zamanla psikolojik bakımdan çöktükleri ve anne olma inançlarını yitirdikleri görülmektedir. Hayattaki en önemli varlıkların evlatların anne ve babalarına verdikleri duygu paha biçilemez. Yıllardır denemelerine rağmen çocuk sahibi olamadıkları gibi bu duygudan da yoksun olan ebeveynlerin zamanla aralarındaki tartışmalar alevlendiği gibi boşanmalara kadar gidebilmektedir. 

Son yıllarda karşılıklı olarak boşanma davası açan binlerce çiftin bebek sahibi olamadıkları ve karşılıklı olarak suçu birbirlerine attıkları dikkat çeker. Her iki tarafında zaman zaman tedavi olmayı reddettiği durumlarda şiddetli geçimsizlik ortaya çıkabildiği gibi çiftlerin birbirlerine tahammülleri de kalmamakta. Bu duruma bağlı olarak da tedaviyi reddeden çiftlerin devam ettirdikleri evlilikler çok geçmeden son bulmakta. Yumurta donasyonu tedavisini mutlaka duymuşsunuzdur. Gebe kalabilecek kadar yumurta üretimine sahip olmayan anne adaylarının yerine dünya genelinden sağlıklı donörlerden alınan yumurta hücrelerinin kullanılması mantığına dayanmakta. Anne adayının birtakım problemlerle karşı karşıya kalması bu anlamda pek çok faktörü etkilemekte. Sperm donasyonu da benzeri bir problemde tercih edilse de erkek kaynaklı problemlerde başvurulan bir tedavi yöntemi olmakta. Kıbrıs tüp bebek merkezi bünyesinde yapılacak muayenelerin ardından problemler tek tek tespit edilip gerekli tedaviler planlanacaktır. Kusursuz bir tedavi planlamasının ardından başarı oranı gittikçe yükselecektir ancak; alanında başarılı bir uzman bulmak gerçekten önemli ve değerli. Kıbrıs tüp bebek alanında son derece gelişmiş imkan ve uzmanlara sahip bir bölge olma özelliği taşıyor. Bu yüzden tedaviyi yaptıracağınız Kıbrıs’ın doğru bir seçim olacağını söyleyebiliriz. Öte yandan alanında başarılı bir uzmanın kontrolüne kendinizi bırakmanızda önemli. Her uzman doktorun bilgi ve birikimi takdir edersiniz ki aynı olmuyor. Bazı uzmanlar alanlarında devrim niteliğinde çalışmalar yaparken bazı uzmanlar ise; ne yaptığını çoğu zaman bilmiyor. 

Alanında devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştiren uzmanlardan birine örnek verecek olursak; Kıbrıs genelinde dikkat çeken Jin. Opr. Dr Mürüde Çakartaş Dağdelen isimli uzman hekimden bahsetmek gerekir. Yıllardır gördüğü eğitimi sahada şekillendirerek çeşitli çalışmaların altına imzasını atmayı başarmış olan uzmanın gerçekten sağlıklı çalışmalar yaptığını söylemek mümkün. Bugüne dek yaptığı çalışmalarla onlarca çifti bebek sahibi yapmayı başarmış olan uzmandan randevunuzu alın ve en kısa zamanda muayeneye gidin. 

 

Kıbrıs’taki tüp bebek merkezlerinde modern tıbbın sunduğu son teknoloji kullanılarak birçok tedavi uygulanmaktadır. Bunları tüp bebek tedavisi, cinsiyet seçimi (cinsiyet belirleme), yumurta nakli (yumurta donasyonu), sperm nakli (sperm donasyonu)Devamı...

Hemen Ara