Bazı problemlerden dolayı erkeklerin ejekülatında sperm hücresi olmayabilmekte. Bu ve benzer problemlerden dolayı testisten enjeksiyon yöntemiyle çekilen sperm bazı durumlarda yumurtayı dölleyip gebelik sağlayabilmekte. Testislerinden sperm elde edilemeyen erkeklerde sperm donasyonu tedavisi düşünülür. Bu durumda yapılabilecek pek de birşey söz konusu değildir. 

Dünya genelindeki belirli merkezlerde  sperm hareketliliği, sperm sayısı ve sperm şekil bozukluğu gibi kriterler bakımından incelenen spermler barındırılır. Hazır olarak uygun koşullarda barındırılan sağlıklı sperm hücreleri talep edilen merkezlere gönderilir ve donasyon süreci uzman doktor tarafından bu şekilde yönlendirilir. Sperm bankası denilen noktalarda barındırılan sağlıklı olduğundan emin olunan dünyanın çeşitli bölgelerinden donörlerin bağışladıkları spermler kullanılır. Spermlerin bozulmaması ya da yapısal anlamda değişikliğe uğramaması açısından çok uygun koşullar bulunur. Genel anlamda İngiltere, Danimarka ve Amerka ilk tercihleri arasındadır. Buradaki hazır ürünlerin ihtiyaç duyan merkez tarafından talep edilmesi ve özelliklerin belirtilmesi neticesinde talep eden merkeze ulaştırılmasıyla tedavi sürecinin başlangıcına gelinmiş olunur. Yumurta donasyonu da benzeri mantıkla işleyen kadın donörlerden alınan sağlıklı yumurta hücrelerinin yumurta üretimi hiç olmayan ya da yeterli düzeyde olmayan kadınlarda kullanılması mantığı ile tedavi ilerler. Kıbrıs tüp bebek düşünceniz var ise; doğru merkezleri seçmeniz çok iyidir. Alanında başarılı bir merkezin hazır ürün temin ettiği noktalardan tutun da kurumsal imkanlarına kadar her türlü faktörde iyi bir yönetim sergileyeceği akıllardan çıkarılmamalıdır. Bu açıdan bakıldığında çiftlere ısrarla iyi bir merkez bulun önerisinde bulunmamızın temel nedeni ortaya çıkmış olacaktır. Kıbrıs tüp bebek merkezi seçeneklerinizi iyice gözden geçirdikten sonra hareket etmeniz doğru merkezleri bulma noktasında önemli bir adım olacaktır. Devir internet devri. İnternet üzerinde küçük çaplı bir araştırma yapmanız dahi sizleri güzel noktalara ulaştıracaktır ve merkezler hakkında net fikirler verecektir. Başarılı bir merkez bünyesinde yapılacak tedavinin doğru zamanda doğru sonuçlarla karşılaştıracağını aklınızdan çıkarmamanızda yarar bulunuyor. 

Jin. Opr. Dr Mürüde Çakartaş Dağdelen bu alanda gerçekten doğru bir isim olacaktır. Kariyer bakımından ciddi bir kariyere sahip olması ve yıllardır Kıbrıs’ta kendi merkezinde faaliyetlerini sürdürmesi çiftlere ayrı bir güven vermesine neden oluyor. 

 

Kıbrıs’taki tüp bebek merkezlerinde modern tıbbın sunduğu son teknoloji kullanılarak birçok tedavi uygulanmaktadır. Bunları tüp bebek tedavisi, cinsiyet seçimi (cinsiyet belirleme), yumurta nakli (yumurta donasyonu), sperm nakli (sperm donasyonu)Devamı...

Hemen Ara