2016 Sperm Donasyonu Fiyatları

Bunu Oyla
(1 Oy)

Sperm Nakli (Sperm Donasyonu) Nedir?

Sperm donasyonu olarak da adlandırılan sperm nakli, erkek bireyden gebeliğe uygun sperm hücresi üretilmediği durumlarda, ya da birtakım genetik sağlık riskleri olduğunda ( genetik hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, HIV ), anne-baba adayının talep ettiği gebeliğin gerçekleştirilebilmesi için, sperm bankalarından alınan spermlerle uygulanan tüp bebek tedavisidir. 

 

Sperm Donasyonu ( Sperm Nakli) Aşamaları

•Anne adayı için gerekli testler  yapılır, tedavi için bir engel olup olmadığı kontrol edilir.

•Anne adayı için belirlenen yöntem ve ilaçlar ile, anneden tek seferde maksimum yumurta üretimi elde edilir.

•Yeterli olgunluğa erişen yumurtalar anneden toplanır.

•Toplanan yumurtalar, bankadan temin edilen sperm hücreleriyle laboratuvar ortamında birleştirilir (mikroenjeksiyon).

•Gelişim durumuna göre en kaliteli embriyolar anne rahmine transfer edilerek işlem tamamlanır.

•Transfer işleminden sonraki günlerde anne adayına yapılan testler ile hamileliğin sonucu öğrenilir.

 

Sperm donasyonu  (sperm nakli) işleminde başarı oranı, anne adayının yumurta sayısına, yumurta kalitesine ve annenin yaşına göre değişmekte olup, %70 civarındadır.

Sperm nakli için kullanılan sperm hücreleri her türlü sağlık taramasından geçirilir, üremeye müsait olup olmadığı test edilir. Hiçbir sağlık problemi olmayan, üremeye elverişli sperm hücreleri kullanılır.

Sperm nakli işleminde, embriyoların oluşturulması aşamasında anne-baba adayları cinsiyet seçimi uyulamasından da faydalanma imkanına sahiptirler ancak bu uygulama, sperm donasyonu fiyatını bir miktar artırmaktadır.

 

Sperm Donasyonu (Sperm Nakli) Fiyatları

Sperm donasyonu ücretleri, tüp bebek merkezlerinde yapılan tedaviye, kullanılan ilaçlara ve dozlara bağlı olarak değişmekte olup yaklaşık  3,500 Euro – 5,000 Euro arasında değişmektedir.

Sperm nakli fiyatlarına, ulaşım, konaklama gibi masraflar isteğe bağlı olarak dahil edilebilir ya da hariç tutulabilir.

Kıbrıs’taki tüp bebek merkezlerinde modern tıbbın sunduğu son teknoloji kullanılarak birçok tedavi uygulanmaktadır. Bunları tüp bebek tedavisi, cinsiyet seçimi (cinsiyet belirleme), yumurta nakli (yumurta donasyonu), sperm nakli (sperm donasyonu)Devamı...

Hemen Ara